Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с лапад и печени чушки

Яхния с лапад и печени чушки

Яхния с лапад и печени чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лапад - 1 кг
  • чушки - 8 бр. печени или стерилизирани, зелени
  • лук - 3 глави, кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 30 г краве
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно почистения и измит лук и го задушете в маслото и малко вода.

Прибавете брашното и червения пипер, разбъркайте и добавете ситно нарязаните лапад, чесън и чушки.

Залейте с топла вода, посолете, поръсете с черен пипер и варете яхнията на тих огън до пълна готовност. По желание пасирайте до получаване на гладка каша.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: