Великденски пиленца с локум

16/04/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресяваме брашното, като правим кладенче и към него добавяме разтопеното масло, и всички останали продукти.

Омесваме тесто, което оставяме около час и половина да почине, като го завиваме с фолио. След като е готово, правим фитили от тестото.

Средата на всеки фитил сплескваме с пръсти и слагаме по няколко парченца локум.

Оформяме отново във фитил и правим възел. Единия край, с помощта на вилица, сплескваме за опашка, а другия край оформяме като главичка на пиленце.

Готовите великденски пиленца нареждаме в тава и оставяме около 30 минути настрана.

След това намазваме с жълтък, поръсваме със захар, слагаме черен пипер за очи. Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар