Великденски пиленца с локум

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
669
2k
5k
360
3
16/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресяваме брашното, като правим кладенче и към него добавяме разтопеното масло, и всички останали продукти.

Омесваме тесто, което оставяме около час и половина да почине, като го завиваме с фолио. След като е готово, правим фитили от тестото.

Средата на всеки фитил сплескваме с пръсти и слагаме по няколко парченца локум.

Оформяме отново във фитил и правим възел. Единия край, с помощта на вилица, сплескваме за опашка, а другия край оформяме като главичка на пиленце.

Готовите великденски пиленца нареждаме в тава и оставяме около 30 минути настрана.

След това намазваме с жълтък, поръсваме със захар, слагаме черен пипер за очи. Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар