Начин на приготвяне
Затоплете млякото до леко топло. В него разбъркайте една супена лъжица брашно, половината захар и сухата мая.
Получената кашичка завийте с кухненска кърпа и оставете на топло за 15 минути.
През това време пресейте брашното.
В отделна купа разбъркайте яйцата и подправките (солта, канелата и индийското орехче). Добавете разтопеното масло.
В сместа изсипете и прясното мляко.
Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното на малки порции - лъжица по лъжица. В началото може да бъркате с бъркалка (или лъжица), но накрая трябва да месните с ръце.
В процеса на замесване добавете и сушените боровинки. Омесете меко и незалепващо се тесто. При нужда добавете още брашно.
Приберете тестото на топло да втаса за половин час.
Щом е готово го премесете отното няколко пъти. Разделете го на 16 отделни топчета.
Вземете голяма тава и я застелете с хартия за печене. Подредете по стените топчета и с остър нож направете отгоре им кръстчета.
Намажете кифличките в разбит жълтък и покрийте с кърпа за половин час.
Печете на 180 градуса за около 25-30 минути.
Английските великденски кифлички са готови.