Начин на приготвяне
Първо активирайте маята, като я смесите с топлата вода и захарта.
Пресейте в подходяща купа брашното и добавете яйцата, които предварително сте смесили със сметаната, прясното мляко и оцета. Накрая сипете готовата активирана мая.
Постепенно замесете меко и гладко тесто, което не се лепи по ръцете. Покрийте купата с тестото с прозрачно фолио и приберете в хладилника за час и половина.
Набрашнете си много добре плота и сложете тестото върху него (не е необходимо да го премесвате).
Разточете топката тесто на правоъгълна дълга кора и нарежете на триъгълници. Оставете леко да се отпусне.
Сложете тиган на слабо загрят котлон и изпържете бухтите. Огънят трябва да е слаб, за да се пържат бавно и да се надуят добре, а не да изгорят отвън, а отвътре да останат сурови.
Слагайте готовите бухти върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирайте ги със сладко, сирене или мед - по ваш избор.
Въздушните бухтички за закуска са готови.