Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Въздушни бухтички за закуска

Въздушни бухтички за закуска

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Въздушни бухтички за закуска3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Щом сутрините започват с бухтички, няма как да не бъдат приятни"

Необходими продукти

  • готварска сметана - 50 мл
  • брашно - около 600 грама
  • прясно мляко - 50 мл
  • вода - 50 мл топла
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • мая - 20 г прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо активирайте маята, като я смесите с топлата вода и захарта.

Пресейте в подходяща купа брашното и добавете яйцата, които предварително сте смесили със сметаната, прясното мляко и оцета. Накрая сипете готовата активирана мая.

Постепенно замесете меко и гладко тесто, което не се лепи по ръцете. Покрийте купата с тестото с прозрачно фолио и приберете в хладилника за час и половина.

Набрашнете си много добре плота и сложете тестото върху него (не е необходимо да го премесвате).

Разточете топката тесто на правоъгълна дълга кора и нарежете на триъгълници. Оставете леко да се отпусне.

Сложете тиган на слабо загрят котлон и изпържете бухтите. Огънят трябва да е слаб, за да се пържат бавно и да се надуят добре, а не да изгорят отвън, а отвътре да останат сурови.

Слагайте готовите бухти върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте ги със сладко, сирене или мед - по ваш избор.

Въздушните бухтички за закуска са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: