Печен патладжан с кайма

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
367
2
18/03/2019
"Няма да ни омръзне да повтаряме колко е вкусен, докато не го опитате и не се съгласите с нас"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 863
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява със сол, черен пипер, кимион, добавя се ситно нарязания праз лук, яйцето, бирата и магданоза и се омесва хубаво. Съдът с каймата се покрива и оставя на хладно 1 - 2 часа.

Патладжаните се измиват и се нарязват на шайби, но без да се отрязват до края. Поръсват се със соли се оставят настрани на 20 минути. След това се измиват и изстискват с ръце. Прехвърлят се в леко намаслена тавичка.

С намаслени ръце се правят сплескани кюфтенца от каймата и се слагат между шайбите от патладжан. Патладжаните се поливат със струйка олио.

Фурната се загрява на 180 - 200 градуса и ястието се пече на средна решетка и включен вентилатор около 45 - 50 минути.

В подходящ съд се изсипват белените стерилизирани домати, обелената скилидка чесън, листата босилек, сол и черен пипер на вкус.

Сместа се пасира, като не е необходимо да е идеално гладка. Доматената смес се изсипва около патладжаните и тавичката се връща във фурната за още десетина минути, докато сосът остане на мазнина.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар