Ezine.bg»Рецепти»Паста»Спагети с патладжан и кайма

Спагети с патладжан и кайма

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Спагети с патладжан и кайма
Снимка: Чародейката
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • спагети - 500 г
  • патладжани - 1 бр. по - едър или 2 бр. по - малки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • босилек - 1 пълна шепа, пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена супена лъжица олио, се варят спагетите до готовност. Сварените спагети се прехвърлят в гевгир и измита под течаща студена вода, за да се охладят и се оставят да се изцеждат.

Патладжанът се измива, обелва и нарязва на кубчета. Посолява се хубаво и се изчаква 15-20 минути и с ръце се изцежда от отделилия се горчив сок. Лукът и едната скилидка чесън се нарязват на ситно, прехвърлят в дълбок тиган с олио и се запържват за няколко минути.

Към тях се добавя каймата и при непрекъснато бъркане се пържи, докато стане на трохи.

Добавя се настъргания на едро ренде морков. След няколко минути се добавя и патладжана и накрая - обелените и нарязани на ситни кубчета домати.

Сосът се готви още десетина минути, като се бърка периодично, след това се намалява котлона на по-ниска температура, добавя се сол, черен пипер, кимион, наситнените листа босилек, нарязаната на ситно останала скилидка чесън и приготвения сос за спагети се оставя да къкри, докато остане на мазнина.

Спагетите се поднасят в леко затоплени чинии, като всяка порция се залива с 1-2 черпака от соса. Гарнира се с листенца пресен босилек..

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: