Грузински хачапури

14/03/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваНовак31120216
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разтапяме и по малко добавяме брашното върху плота, и го поръсваме с бакпулвера.

В брашното правим кладенче и поставяме киселото мляко, яйцето, солта и разтопеното масло.

Замесваме меко тесто. С него си оформяме на 6 топки, които слагаме в хладилник. След това разточваме всяка топка в елипсовидна форма, оформяме ръб на тестото, като подгъваме краищата му средата. Така заприличва на пиде.

В съд настъргваме кашкавала, добавяме изварата, пожелание и солта. Изсипваме пълнежа в направената хачапури от тесто и го разпределете равномерно.

Поставяме в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20 минути. След това вадим, чукваме по 1 яйце едно, като се стремите жълтъците да останат цели.

Поставяме отново във фурната и печем още 10 минути. След като ги извадим, поръсваме с шарена сол.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар