Начин на приготвяне
Маслото разтапяме и по малко добавяме брашното върху плота, и го поръсваме с бакпулвера.
В брашното правим кладенче и поставяме киселото мляко, яйцето, солта и разтопеното масло.
Замесваме меко тесто. С него си оформяме на 6 топки, които слагаме в хладилник. След това разточваме всяка топка в елипсовидна форма, оформяме ръб на тестото, като подгъваме краищата му средата. Така заприличва на пиде.
В съд настъргваме кашкавала, добавяме изварата, пожелание и солта. Изсипваме пълнежа в направената хачапури от тесто и го разпределете равномерно.
Поставяме в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20 минути. След това вадим, чукваме по 1 яйце едно, като се стремите жълтъците да останат цели.
Поставяме отново във фурната и печем още 10 минути. След като ги извадим, поръсваме с шарена сол.