Хлебно шоколадово суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
479
952
10
1k
09/04/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 581
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1/4 чаша или мед
  • какао - 3 с. л. натурално
  • канела - 1/2 ч. л. смляна
  • прясно мляко - 1 и 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • сухари - 1 и 1/2 ч.ч. малки кубчета от франзела
  • брашно - 2 с. л. пълнозърнесто
  • яйца - 3 белтъка + 3 жълтъка
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте захарта или меда с какаото и канелата. Добавете 2/3 ч.ч. прясно мляко и ванилията и разбъркайте до хомогенност. Добавете кубченцата сухар и пак разбъркайте.

Останалата 2/3 чаша мляко разбъркайте с брашното до еднородна смес, сложете съда на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

Отделно разбийте жълтъците с миксер докато се превърнат на блед крем. Добавяйте към тях лъжица по лъжица от брашнения крем и разбивайте.

Цялата тази смес добавете към сместа със сухарите и объркайте. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар на твърд сняг.

Внимателно разбъркайте към тях сместа със сухарите. Разпределете сместа в 8 купички и ги подредете в тава. Сложете хлебното шоколадово суфле да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Боднете със шиш, който трябва да излезе сух, ако са готови.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Десислава
Десислава
09.04.2013 16:21
страхотно
0
0