Хлебно шоколадово суфле

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
678
10
1k
09/04/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 444
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1/4 чаша или мед
  • какао - 3 с. л. натурално
  • канела - 1/2 ч. л. смляна
  • прясно мляко - 1 и 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • сухари - 1 и 1/2 ч.ч. малки кубчета от франзела
  • брашно - 2 с. л. пълнозърнесто
  • яйца - 3 белтъка + 3 жълтъка
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте захарта или меда с какаото и канелата. Добавете 2/3 ч.ч. прясно мляко и ванилията и разбъркайте до хомогенност. Добавете кубченцата сухар и пак разбъркайте.

Останалата 2/3 чаша мляко разбъркайте с брашното до еднородна смес, сложете съда на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

Отделно разбийте жълтъците с миксер докато се превърнат на блед крем. Добавяйте към тях лъжица по лъжица от брашнения крем и разбивайте.

Цялата тази смес добавете към сместа със сухарите и объркайте. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар на твърд сняг.

Внимателно разбъркайте към тях сместа със сухарите. Разпределете сместа в 8 купички и ги подредете в тава. Сложете хлебното шоколадово суфле да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Боднете със шиш, който трябва да излезе сух, ако са готови.

Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
1.50 лв.
Виж ››

Приготвянето на съвършения крем карамел започва с приготвянето на метални купички за крем карамел, останалото да подробности.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Десислава
Десислава
09.04.2013 16:21
страхотно
0
0