Начин на приготвяне
Разбъркайте захарта или меда с какаото и канелата. Добавете 2/3 ч.ч. прясно мляко и ванилията и разбъркайте до хомогенност. Добавете кубченцата сухар и пак разбъркайте.
Останалата 2/3 чаша мляко разбъркайте с брашното до еднородна смес, сложете съда на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.
Отделно разбийте жълтъците с миксер докато се превърнат на блед крем. Добавяйте към тях лъжица по лъжица от брашнения крем и разбивайте.
Цялата тази смес добавете към сместа със сухарите и объркайте. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар на твърд сняг.
Внимателно разбъркайте към тях сместа със сухарите. Разпределете сместа в 8 купички и ги подредете в тава. Сложете хлебното шоколадово суфле да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Боднете със шиш, който трябва да излезе сух, ако са готови.
Коментари