Начин на приготвяне
Натрийте отвън и отвътре пилето с една от скилидките чесън, разрязана по дължина, и го поръсете с червения пипер, черен пипер и сол.
Сложете в блендер оформения на кубчета хляб, по-едро нарязания магданоз, малко настъргана кора от единия лимон и останалия наситнен чесън и ги смелете до еднородна смес.
Разбъркайте я с половината от изцедения сок от единия лимон, напълнете с нея пилето и зашийте отвора му.
Намажете с мазнина тава, сложете пълненото пиле с гърдите надолу, намажете го с половината мед, разбъркан с останалия лимонов сок, и го печете 30 мин. в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна.
После го обърнете, намажете го с останалата медена смес и го печете още 45 мин.
Сервирайте готовото печено пиле, украсено с другия лимон, нарязан на ладийки, и със стръкчетата магданоз.