Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено хлебно пиле с медена глазура

Пълнено хлебно пиле с медена глазура

Пълнено хлебно пиле с медена глазура1 / 2
27/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Настана време за хапване и всички нетърпеливи чакат да сервираме това уникално вкусно пълнено пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1. 6 кг
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 връзки
  • магданоз - 5 - 6 стръкчета
  • мед - 1 с.л. течен
  • хляб - 100 г бял, без кората
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте отвън и отвътре пилето с една от скилидките чесън, разрязана по дължина, и го поръсете с червения пипер, черен пипер и сол.

Сложете в блендер оформения на кубчета хляб, по-едро нарязания магданоз, малко настъргана кора от единия лимон и останалия наситнен чесън и ги смелете до еднородна смес.

Разбъркайте я с половината от изцедения сок от единия лимон, напълнете с нея пилето и зашийте отвора му.

Намажете с мазнина тава, сложете пълненото пиле с гърдите надолу, намажете го с половината мед, разбъркан с останалия лимонов сок, и го печете 30 мин. в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна.

После го обърнете, намажете го с останалата медена смес и го печете още 45 мин.

Сервирайте готовото печено пиле, украсено с другия лимон, нарязан на ладийки, и със стръкчетата магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: