Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Печена патица с медена глазура

Печена патица с медена глазура

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48827
Печена патица с медена глазура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • патица - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мармалад - 1 с.л. ябълков
  • ким - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата е осолява, поръсва се с черен пипер отвън и отвътре. Пече се в тава, намазана с мазнина, 1 час на 200 градуса.

Охлажда се и се реже на парчета. Медът се смесва с лимоновия сок, ябълковото сладко и кима.

С тази смес се мажат парчетата патешко, връщат се в тавата и се пекат още 15 минути на 200 градуса.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: