Начин на приготвяне
Пресейте брашното на лист хартия. Сложете маслото в тенджера със 150 мл топла вода. Кипнете полека. Щом закипи силно, свалете тенджерата от огъня, сипете брашното и бъркайте енергично. Прехвърлете в купа и оставете да изстине за 10-тина минути.
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. Прибавете постепенно яйцата към сместа. Добавете нарязаното сирене, солта и кайенския пипер.
Сложете около 30 с.л. от сместа върху намокрена тава. Печете 30 минути, за да станат хрупкави и златисти. Поръсете 25 г от настърганото сирене върху горещите еклери. Охладете.
Пълнеж: разтопете маслото в тенджерка. Пресейте брашното, пържете 1 минута и прибавете млякото.
Кипнете, добавете настърганото сирене, сметаната, горчицата, солта и пипера. Загрейте. Отрежете капачетата на еклерите, напълнете ги с крема и захлупете.