Начин на приготвяне
Първо пригответе еклерите.
В тенджера сипете водата и маслото, загрейте ги. Когато маслото се разтопи, добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените. Добавете солта и захарта, разбъркайте и свалете от огъня.
След 10-тина минути започнете да добавяте яйцата - едно по едно, като не спирате да бъркате. Всяко следващо яйце се добавя, едва когато предишното се е усвоило напълно от сместа.
Прехвърлете пареното тесто в шприц. Сложете хартия за печене в тава и шприцовайте дълги еклерчета, като оставяте разстояние между тях.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете еклерите за 20-тина минути или до готовност. Изключете фурната, отворете леко вратичката и ги оставете вътре за още 10 минути.
Междувременно пригответе плънката. Намачкайте сирената и ги смесете с настъргания на ситно кашкавал. Овксуете с черен пипер, зехтин и лимонов сок.
Срежете на две всеки еклер и го напълнете със сместа. Поставете по тънък резен домат и похлупете с горната част.
Поднесете солените еклери в подходяща чиния за сервиране.
Еклерите с пълнеж от сирена са много вкусни.