Начин на приготвяне
Сложете маслото и 150 мл вода в тенджера и загрейте полека, докато маслото се стопи. После засилете огъня.
Свалете тенджерата, прибавете брашното, като бъркате енергично, докато се получи гладко и гъсто тесто.
Загрейте фурната на 220 градуса. Оставете тестото да поизстине и постепенно добавете разбитите яйца, като разбивате докато сместа започне да пада от лъжицата.
Сипете я в торбичка за шприцоване. Шприцовайте еклерчетата върху намазана тава за печене. Печете в горната част на фурната 15 минути.
Боднете ги остър нож, за да позволите на излишната пара да излезе. Охладете на решетка.
Срежете еклерите по дължина и ги напълнете с разбитата сметана. Слепете половинките.
За глазурата разделете пудрата захар в две купи. В едната сложете кафеената есенция, а в другата пресятото какао.
Добавете достатъчно вода и в двете купи, за да направите гъсти глазури, които да лепнат по гърба на лъжицата.
Потопете горната част на половината еклери в кафеената глазура, на другата половина - в какаовата. Оставете да се стегне и поднесете.