Начин на приготвяне
Количеството на мазнината трябва да е общо до 140 мл, като може да ползвате само масло или само олио. Брашното се измерва в чаши от 240 мл вместимост.
В съд се смесват млякото и водата, добавят се маслото, солта и захарта. Слага се на котлона и след като заври, се отнема встрани и се добавя наведнъж брашното. Бърка се енергично в една посока, като се връща на слаб котлон. Бъркането продължава, докато тестото се отлепи от стените и дъното на тенджерата.
Снема се и след като се охлади леко, се добавят едно по едно яйцата, като се разбърква много добре след всяко - най-добре в една посока. От тестото се шприцоват малки и кръгли еклери в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние един от друг.
Пекат се в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до готовност. Оставят се да изстинат постепенно във фурната с леко отворена врата, след като я изключите.
Напълнете изстиналите еклери с хайвер. Подреждат се в плато и се украсяват с листа магданоз.