Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Грис хайвер с майонеза

Грис хайвер с майонеза

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Грис хайвер с майонеза
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Страхотна разядка от грис хайвер с майонеза"

Необходими продукти

  • грис - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • майонеза - 100 г
  • лук - 1 малка глава
  • зелен лук - 2 бр.
  • маслини
  • лимони
  • кисели краставички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заварява се вода с малко сол. Сипва се грис и бъркаме, докато сгъсти. Сваля се прехвърляме в купа да се охлади.

Прибавя се настърган лук, майонеза и ако има нужда от малко сол и лимоновия сок.

Разбърква се добре и сервираме в чиния с маслинки, кисели краставички и резен лимон. Може да се намаже на филия или като разядка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
При това количество грис 100 гр. майонеза е крайно недостатъчно, на мен ми потрябваха 250 гр., за да стане въобще годно за ядене.
17.05.2023 13:11
1