Пържени еклери с ром

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921362
Пържени еклери с ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
25 бр.

Необходими продукти

  • вода - 250 мл
  • масло - 80 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • олио
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете водата и маслото и ги сложете да заврат. След като кипне, пуснете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица - трябва да се получи гладко тесто.

Бъркайте, докато тестото стане жълто и започне да се отделя от съда. Свалете от огъня и оставете да изстине. След това добавете към него яйцата едно по едно, разбърквайки добре след всяко. Накрая добавете и рома.

С помощта на шприц оформете еклери с дължина 10 см всеки. Ако нямате шприц, може да оформите с лъжица топки, които се пържат в сгорещено масло.

Готовите еклери поднесете с пудра захар и сироп.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: