Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Неустоими солени еклери с хамон и крема сирене

Неустоими солени еклери с хамон и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Неустоими солени еклери с хамон и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Разкошни солени еклери, подходящи за гости или просто за едно вкусно следобедно похапване"

Необходими продукти

  • еклери
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 120 грама
  • масло - 80 грама
  • вода - 150 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пълнеж
  • хамон - 100 грама
  • крема сирене - 120 грама
  • заквасена сметана - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л. пресен
  • магданоз - 2 големи щипки
  • див лук - 2 с.л. наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе пареното тесто.

Загрейте водата заедно със захарта, солта и маслото. Щом течността кипне, сипете брашното наведнъж, като не спирате да бъркате за 1-2 минути.

Когато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, махнете съда от огъня. Оставете го да се охлади.

Към тестото чуквайте едно по едно яйцата, като не спирате да бъркате. Много е важно всяко следващо яйце да се добавя, едва когато предишното е напълно усвоено.

Сипете сместа в шприц. Сложете хартия за печене в тава и шприцовайте вътре еклерите, като оставяте разстояние между тях.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до златисто - около 20 минути. Леко отворете вратата на фурната и ги оставете вътре за още 10-тина минути.

През това време смесете всички продукти за плънката.

Разрежете на две еклерите, като не стигате до края. Напълнете ги с плънката и наредете солените еклери в подходяща за сервиране чиния.

Неустоимите солени еклери с хамон и крема сирене са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: