Начин на приготвяне
Почистваме вишните от дръжките и ги обезкостяваме. Заливаме ги със захарта и 1 л вода и ги сваряваме. Прецеждаме ги, като запазваме сиропа от варенето.
Оставяме вишневия сироп да се охлади, след което прибавяме към него предварително накиснатия в студена вода желатин. Слагаме бялото вино и винената киселина и разбъркваме.
Трябва добре да се охлади съда, в който ще желираме вишните. За целта го обливаме с много студена вода или го поставяме върху лед. Сипваме малко от сиропа и разклащаме съда, така че да облее стените му. Отгоре подреждаме малко от сварените вишни и оставяме желето да се стегне.
Когато се стегне, нареждаме втори пласт от вишните и отново заливаме със сироп. Изчакваме да се желира и повтаряме до изчерпване на продуктите.
Преди сервиране потапяме съда за кратко във студена вода, след което го обръщаме върху чиния и поднасяме.