Начин на приготвяне
Мандарините отбелете, сложете при тях захар и 200 мл вода. Оставете тенджерата на котлона. След като заврат, намалете температурата и варете още 15 мин.
След това разтворете желатина в останалите 90 мл вода. Извадете мандарините от тенджерата. Запазете около 100 мл от сока, сипете го в друга тенджера, добавете 1 ч.л. джинджифил, 50 г захар. След като заври, отстранете от котлона.
Пригответе си купички за крем карамел, 6-8 бр. Сложете в тях 1/2 от вече сварените плодове. Отгоре полейте с приготвения сироп. Остана да приготвите и крема за десерта с мандарини.
Сипете прясното мляко в тенджера, добавете ванилията. Оставете да кипне.
Смесете захарта, яйцата и жълтъка. Разбийте ги. Махнете млякото от котлона и без да спирате да бъркане, добавете шоколада. Продължете с разбъркването, докато се разтопи. Оставете да изстине.
Бавно и внимателно сипете яйчената смес. Добавете и другата част от мандарините, пасирани до хомогенност. Допълнете купичките с този крем от мандарини.
Включете фурната на 150 градуса да загрява. Щом е леко затоплена, сложете купичките и печете на тези градуси за 70 мин. Кремът трябва да стане гъст.
През това време наситнете корите за баница и ги запчете за кратко (около 5 мин.) върху тиган без мазнина. Сипете 2 с.л. захар и бъркайте, докато се разтопи. Щом това стане, отстранете от огъня.
Преди мандариновото крем-желе да се е запекло до готовност, поръсете с карамелените корички. Щом е готово, оставете да изстине и да стегне в хладилник за няколко часа.
Когато сервирате, затоплете купичките с плодовия крем в съд с топла вода, така ще излезе по-лесно при обръщане. Поръсете с корички от карамел и джинджифил.