Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Крем желе от тиква и дюля

Крем желе от тиква и дюля

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
26/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 150 г
  • дюли - 1 бр.
  • желатин - 5 г
  • захар - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • орехови ядки - за декорация
  • мед - 20 г
  • звезден анасон
  • за бисквитената халва
  • бисквити - 200 г
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 100 г
  • ракия - 1 ч.л. плодова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлята и тиквата се нарязват на кубчета. Сваряват се в подсладена вода, подправена със звездовиден анасон. След това се пасират.

Желатинът се накисва в студена вода, докато набъбне. После се разтваря добре на водна баня. След като изстине се смесва с дюлево – тиквената каша. Сместа се поставя в купички и се изстудява в хладилника.

Бисквитите се мелят и се смесват с маслото, ракията и пудрата захар. Замесва се ронливо тесто. Така получената бисквитена халва се оформя като цилиндър и се слага в хладилника за 4 – 5 часа.

Преди поднасяне кремът се изсипва в средата на сервизна чиния. Декорира се с парчета от халвата и орехови ядки с мед.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: