Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Панирани агнешки ребърца

Панирани агнешки ребърца

Панирани агнешки ребърца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • агнешки ребърца - 8 бр.
  • олио - ½ к.ч. фъстъчено
  • брашно - 1. 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • За панировката
  • сусам - ½ ч.ч.
  • кориандър - ¼ ч.ч. семена
  • кимион - 2 с.л.
  • лешници - 1 ч.ч. печени, смлени
  • чили - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус, морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сусама, кориандъра, кимиона, смлените лешници, чилито, солта и черния пипер, сипете сместа в тиган на средна температура и я бъркайте непрекъснато около 5 мин.

Потопете агнешките ребърца първо в брашното, после в разбитите яйца, накрая ги оваляйте в изстиналата панировка, като я притискате с ръка, за да полепне добре.

Поставете панираните ребърца в намаслена тава в загрята на 200° и печете 25 мин.

Извадете готовите ребърца и ги покрийте с фолио, за да останат топли, докато ги поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: