Панирани агнешки ребърца

05/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца - 8 бр.
  • олио - ½ к.ч. фъстъчено
  • брашно - 1. 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • За панировката
  • сусам - ½ ч.ч.
  • кориандър - ¼ ч.ч. семена
  • кимион - 2 с.л.
  • лешници - 1 ч.ч. печени, смлени
  • чили - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус, морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сусама, кориандъра, кимиона, смлените лешници, чилито, солта и черния пипер, сипете сместа в тиган на средна температура и я бъркайте непрекъснато около 5 мин.

Потопете агнешките ребърца първо в брашното, после в разбитите яйца, накрая ги оваляйте в изстиналата панировка, като я притискате с ръка, за да полепне добре.

Поставете панираните ребърца в намаслена тава в загрята на 200° и печете 25 мин.

Извадете готовите ребърца и ги покрийте с фолио, за да останат топли, докато ги поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар