Печена свинска мръвка

20/03/2019
"Не му се обяснявайте в любов - кажете му просто, че сте приготвили Печена свинска мръвка, другото е ясно"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 330
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг бут
  • чесън - 5 скилидки
  • вино - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • оцет - 1 ч.л.
  • бахар - 2 зърна, начукани
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, начукайте ги, натрийте със солта, черния пипер и бахара и изпечете на скара.

Изпечените порции наредете в пръстен гювеч или йенска тенджера и залейте с оцета, виното, маслото и нарязания чесън.

Захлупете съда, задушете за малко във фурната и поднесете със салата от кисело зеле.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар