Начин на приготвяне
Свинското месо се разрязва на малки парченца и се задушава в малко водичка с мазнина. Преди да вдигнете от котлона прибавете лук, нарязан на ситно. Разбъркайте и добавете подправките. Разбърквайте няколко минутки и вдигнете от котлона.
Спанакът се почиства и нарязва. След това се слага на котлона, за да се задуши.
Когато спанакът е готов, го прибавете към месото и ги оставете заедно да се задушават за 5-10 минутки.
Следващата стъпка е да прехвърлите спанака с месото в малки гювечета. Прибавете масло и джоджен.
В предварително загрята фурна на 200 градуса слагате гювечетата и печете около 15 минутки.
По желание може да поръсите всяко гювече с по малко настърган кашкавал.
Допичате до хубав загар на гювечетата със спанак.
Уникални гювечета със спанак и мръвка!