Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета със спанак и мръвка

Гювечета със спанак и мръвка

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Даваме идея за обяд или вечеря с гювечета с месце и спанак, ще ви харесат"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло
  • сол
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се разрязва на малки парченца и се задушава в малко водичка с мазнина. Преди да вдигнете от котлона прибавете лук, нарязан на ситно. Разбъркайте и добавете подправките. Разбърквайте няколко минутки и вдигнете от котлона.

Спанакът се почиства и нарязва. След това се слага на котлона, за да се задуши.

Когато спанакът е готов, го прибавете към месото и ги оставете заедно да се задушават за 5-10 минутки.

Следващата стъпка е да прехвърлите спанака с месото в малки гювечета. Прибавете масло и джоджен.

В предварително загрята фурна на 200 градуса слагате гювечетата и печете около 15 минутки.

По желание може да поръсите всяко гювече с по малко настърган кашкавал.

Допичате до хубав загар на гювечетата със спанак.

Уникални гювечета със спанак и мръвка!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: