Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Манджа от свинска мръвка с лапад и ориз

Манджа от свинска мръвка с лапад и ориз

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Манджа от свинска мръвка с лапад и ориз
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лапад и свинско, очаквано добра и вкусна комбинация"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г от бут
  • лук - 1 глава
  • лапад - 2 връзки
  • ориз - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - листа пресен
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва като за пържоли, а после се реже на ленти. Лапад се почиства и бланшира във вряща вода, докато си смени цвета. Изважда се и отцеден се реже на ситно, както и обеления лук.

В тенджерка се загрява олио и запържваме месото от двете страни почти до готовност и изваждам в чиния. Запържва се лук да омекне, добавяме ориза да смени леко цвета си и накрая лапада.

След 2-3 минути се добавяме червен пипер и наливаме вода да покрие поне 4-5 пръста продуктите. Връща се и месото в тенджерата и варим на умерен огън до готовност на месото и ориза.

Накрая овкусяваме с нарязани листа пресен джоджен и сол на вкус. Сервира се с пресен чесън и черен хляб. При нужда се долива още малко вода, но е добре да остане на мазнина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: