Начин на приготвяне
Месото се нарязва като за пържоли, а после се реже на ленти. Лапад се почиства и бланшира във вряща вода, докато си смени цвета. Изважда се и отцеден се реже на ситно, както и обеления лук.
В тенджерка се загрява олио и запържваме месото от двете страни почти до готовност и изваждам в чиния. Запържва се лук да омекне, добавяме ориза да смени леко цвета си и накрая лапада.
След 2-3 минути се добавяме червен пипер и наливаме вода да покрие поне 4-5 пръста продуктите. Връща се и месото в тенджерата и варим на умерен огън до готовност на месото и ориза.
Накрая овкусяваме с нарязани листа пресен джоджен и сол на вкус. Сервира се с пресен чесън и черен хляб. При нужда се долива още малко вода, но е добре да остане на мазнина.