Телешко варено със задушени зеленчуци и ориз

11/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 5 - 6 бр.
  • зехтин
  • мащерка - 1 стрък
  • За зеленчуците
  • зеленчуци - 500 г замразени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • черен пипер - на вкус
  • универсална подправка - 1/2 с.л. зеленчукова пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме да варим телешкото, като го измиваме старателно и го нарязваме на парчета.

Поставяме в тенджера под налягане и към него добавяме солта, черен пипер на зърна, дафиновия лист, зехтин и стрък мащерка.

Поставяме тенджера на котлона доливаме гореща вода, дотолкова за да покрие месото.

Варим за около 40-50 минути.

В тиган поставяме олиото и когато се загрее, прибавяме зеленчуците. Оставяме така да се задушат и след като поомекнат, прибавяме ориза.

Запържваме, докато стане прозрачен. Разтваряме си бульона в топлата вода, прибавяме го към ориза поръсваме с черния пипер и оставяме до сваряване на ориза.

Премахваме от котлона и оставяме на страни, докато самият ориз попие течността. Сервираме, като в чиния поставяме по парче от нашето телешко варено и част от ориз със зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар