Солен пай с пилешко месо

25/03/2019
"Специално за онези, които искат да опитат една по-различна рецепта с пилешко месо "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 бр. пиле
  • лук - 4 глави, кромид
  • домати - 3 бр, може и от консерва
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 600 - 800 г
  • мая - 1 бучка
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на едри парчета и го сварете в подсолена вода, като преди да заври, отстранете пяната.

Извадете свареното месо, оставете да се охлади, обезкостете го и го нарежете на дребни късчета.

Омесете от брашното, маята, солта и малко хладка вода средно твърдо тесто и го оставете да втаса.

Запържете в олиото дребно нарязания лук, добавете вода и го задушете.

Прибавете настърганите домати, червения пипер и задушете още около 5 мин.

Посолете, отстранете от огъня, прибавете месото, черния пипер и ситно нарязания магданоз и разбъркайте.

От тестото направете две дебели кори.

Разстелете първата в намазана с олио тава, като изтеглите краищата ѝ по ръбовете на тавата.

Разстелете отгоре равномерно плънката и покрийте с втората кора.

Прищипете двете кори, намажете леко с олио и печете нашия солен пай в умерена предварително загрята фурна.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар