Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с пилешко месо

Солен пай с пилешко месо

Солен пай с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Специално за онези, които искат да опитат една по-различна рецепта с пилешко месо"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 бр. пиле
  • лук - 4 глави, кромид
  • домати - 3 бр, може и от консерва
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 600 - 800 г
  • мая - 1 бучка
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на едри парчета и го сварете в подсолена вода, като преди да заври, отстранете пяната.

Извадете свареното месо, оставете да се охлади, обезкостете го и го нарежете на дребни късчета.

Омесете от брашното, маята, солта и малко хладка вода средно твърдо тесто и го оставете да втаса.

Запържете в олиото дребно нарязания лук, добавете вода и го задушете.

Прибавете настърганите домати, червения пипер и задушете още около 5 мин.

Посолете, отстранете от огъня, прибавете месото, черния пипер и ситно нарязания магданоз и разбъркайте.

От тестото направете две дебели кори.

Разстелете първата в намазана с олио тава, като изтеглите краищата ѝ по ръбовете на тавата.

Разстелете отгоре равномерно плънката и покрийте с втората кора.

Прищипете двете кори, намажете леко с олио и печете нашия солен пай в умерена предварително загрята фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: