Пуешко с бял ориз на фурна

27/01/2019
Анабел
отАнабелНовак242225
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • пуешко месо - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се нарязва и слага в тенджера с подсолена вода. След завирането се отстранява пяната. Вари се до полуготовност.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнина с малко вода направо в тавата за печене. След като омекне, се прибавя измитият ориз и един черпак от приготвения пилешки бульон, в който се е варило месото.

Оризът се разбърква, след като набъбне, се прибавят смляният черен пипер и нарязаният на ситно магданоз. В тавата се нарежда пуешкото месо и се наливат около две-три чаени чаши от бульона.

Ако е необходимо, се прибавя още сол. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се на 200 градуса, като малко преди готовност се отстранява фолиото.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар