Начин на приготвяне
Пуешкото месо се нарязва и слага в тенджера с подсолена вода. След завирането се отстранява пяната. Вари се до полуготовност.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнина с малко вода направо в тавата за печене. След като омекне, се прибавя измитият ориз и един черпак от приготвения пилешки бульон, в който се е варило месото.
Оризът се разбърква, след като набъбне, се прибавят смляният черен пипер и нарязаният на ситно магданоз. В тавата се нарежда пуешкото месо и се наливат около две-три чаени чаши от бульона.
Ако е необходимо, се прибавя още сол. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се на 200 градуса, като малко преди готовност се отстранява фолиото.