Пуешко с бял ориз на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пуешко с бял ориз на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
27/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Страхотно се комбинират пуешкото и ориза, което прави това ястие страхотна идея за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • пуешко месо - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се нарязва и слага в тенджера с подсолена вода. След завирането се отстранява пяната. Вари се до полуготовност.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнина с малко вода направо в тавата за печене. След като омекне, се прибавя измитият ориз и един черпак от приготвения пилешки бульон, в който се е варило месото.

Оризът се разбърква, след като набъбне, се прибавят смляният черен пипер и нарязаният на ситно магданоз. В тавата се нарежда пуешкото месо и се наливат около две-три чаени чаши от бульона.

Ако е необходимо, се прибавя още сол. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се на 200 градуса, като малко преди готовност се отстранява фолиото.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: