Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки филенца по френски

Пуешки филенца по френски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пуешки филенца по френски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • бяло вино - 160 мл
  • пуешко филе - 2 бр. /550 г/
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • захар - 1 с.л.
  • боровинки - 4 с.л. дребни
  • зехтин - 5 с.л.
  • розмарин - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и попийте водата от пуешкото филе. Натъркайте с черен пипер, зехтин и розмарин. Запечете от двете страни на силен тиган със зехтин.

Намалете котлона и гответе с капак, за да се запечатат от всички страни. Оставете за 5-6 минути. Поставете месото в плато или чиния.

В същия тиган сипете боровинките, сока от лимон и лъжица захар. Щом си пуснат сока, сипете виното, посолете и гответе до редуциране на боровинковия сос.

Полейте го върху филетата и поръсете с едра сол.

Пуешките филенца по френски са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: