Начин на приготвяне
Махнете ципите от пуешките филета, измийте и ги подсушете. Не е необходимо да ги режете, трябва да са цели.
В подходяща купа изстискайте сока от портокала и добавете солта, зехтина и всички подправки, като карамфилчетата трябва да счукате.
Настържете на ситно чесъна и натъркайте добре пуешкото, сложете го в приготвената марината. Сложете в хладилник за няколко часа - поне 2-3.
Намазнете дъното на тава с малко зехтин и дори може да покриете с алуминиево фолио - така почистването после ще е по-лесно.
Сложете филетата в тавата и върху тях излейте маринатата. Оставете да се отпуснат за 30-тина минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете месото за 30 минути или до получаване на хубав златист загар. Не го препичайте много, за да не изсъхва.
Печените мариновани пуешки филенца са много вкусни!
Вижте също как да си направите пуешки пържоли или любимите пуешки кюфтенца.