Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Печени мариновани пуешки филенца

Печени мариновани пуешки филенца

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8942k17k
Печени мариновани пуешки филенца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Какво вино бихте ни препоръчали за тези пуешки филенца?"

Необходими продукти

  • пуешко филе - 2 филета около 700 грама
  • портокали - 1
  • чесън - 3 скилидки
  • карамфил - 3 зрънца
  • зехтин - 3 с.л. +за поръсване
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • магданоз - 2 с.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 с.л. сушен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Махнете ципите от пуешките филета, измийте и ги подсушете. Не е необходимо да ги режете, трябва да са цели.

В подходяща купа изстискайте сока от портокала и добавете солта, зехтина и всички подправки, като карамфилчетата трябва да счукате.

Настържете на ситно чесъна и натъркайте добре пуешкото, сложете го в приготвената марината. Сложете в хладилник за няколко часа - поне 2-3.

Намазнете дъното на тава с малко зехтин и дори може да покриете с алуминиево фолио - така почистването после ще е по-лесно.

Сложете филетата в тавата и върху тях излейте маринатата. Оставете да се отпуснат за 30-тина минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете месото за 30 минути или до получаване на хубав златист загар. Не го препичайте много, за да не изсъхва.

Печените мариновани пуешки филенца са много вкусни!

Вижте също как да си направите пуешки пържоли или любимите пуешки кюфтенца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: