Начин на приготвяне
Махнете ципите от пуешките филета, измийте и ги подсушете. Не е необходимо да ги режете, трябва да са цели.
В подходяща купа изстискайте сока от портокала и добавете солта, зехтина и всички подправки, като карамфилчетата трябва да счукате.
Настържете на ситно чесъна и натъркайте добре пуешкото, сложете го в приготвената марината. Сложете в хладилник за няколко часа - поне 2-3.
Намазнете дъното на тава с малко зехтин и дори може да покриете с алуминиево фолио - така почистването после ще е по-лесно.
Сложете филетата в тавата и върху тях излейте маринатата. Оставете да се отпуснат за 30-тина минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете месото за 30 минути или до получаване на хубав златист загар. Не го препичайте много, за да не изсъхва.
Печените мариновани пуешки филенца са много вкусни!