Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Печени мариновани пуешки филенца

Печени мариновани пуешки филенца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печени мариновани пуешки филенца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Какво вино бихте ни препоръчали за тези пуешки филенца?"

Необходими продукти

  • пуешко филе - 2 филета около 700 грама
  • портокали - 1
  • чесън - 3 скилидки
  • карамфил - 3 зрънца
  • зехтин - 3 с.л. +за поръсване
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • магданоз - 2 с.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 с.л. сушен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете ципите от пуешките филета, измийте и ги подсушете. Не е необходимо да ги режете, трябва да са цели.

В подходяща купа изстискайте сока от портокала и добавете солта, зехтина и всички подправки, като карамфилчетата трябва да счукате.

Настържете на ситно чесъна и натъркайте добре пуешкото, сложете го в приготвената марината. Сложете в хладилник за няколко часа - поне 2-3.

Намазнете дъното на тава с малко зехтин и дори може да покриете с алуминиево фолио - така почистването после ще е по-лесно.

Сложете филетата в тавата и върху тях излейте маринатата. Оставете да се отпуснат за 30-тина минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете месото за 30 минути или до получаване на хубав златист загар. Не го препичайте много, за да не изсъхва.

Печените мариновани пуешки филенца са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: