Ориз с гъби печурки

Ориз с гъби печурки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - ½ ч.ч.
  • печурки - 300 г
  • краве масло - 90 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 30 г от маслото се задушават с малко сол почистените и ситно нарязани гъби до омекване.

Наръсват се с лимонов сок, черен пипер и магданоз и се оттеглят от огъня, захлупени с капак.

Оризът се пържи до прозрачност в останалото масло, залива се с 4 чаени чаши гореща подсолена вода и се задушава 10 мин. на слаб огън, а след това електрическият ток се изключва и оризът се оставя на загрята плоча, докато попие течността.

Прехвърля се в намазана с мазнина пръстеновидна форма, а след това се обръща върху купичка или плоска чиния.

Средата на оризовия пръстен се напълва със задушените гъби.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: