Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с прясно мляко и хрупкава коричка

Тиквеник с прясно мляко и хрупкава коричка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Тиквеник с прясно мляко и хрупкава коричка
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • тиква - 800 г настъргана
  • кори за баница - 500 г
  • канела - 1/2 пакет
  • галета - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани на едро
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • заливка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л. за запържване на тиквата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се рендосва на едро ренде. В тиган се загрява олио и запържваме тиквата да омекне. Снема се и добавяме захар, канела, орехи и всичко се разбърква.

Върху всяко кора се поръсва олио, отгоре втора кора и плънка от тиква. Двата листа се навиват на руло, което се усуква на охлюв в тава. Това се повтаря докато свършат корите.

Залива се със смес от прясно мляко и разбито яйце.

Поръсваме шепа кристална захар и печем тиквеника на 180 градуса до златиста и хрупкава коричка.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: