Начин на приготвяне
Слагаме в купа яйцата и ги разбиваме енергично на ръка с бъркалка. Киселото мляко трябва да е със стайна температура, добавяме към него бакпулвера и разбъркваме.
След това ги прибавяме постепенно в купата с яйчната смес, като непрестанно бъркаме сместа. Към нея прибавяме прясното мляко и олиото, разбъркваме ги.
Брашното пресяваме и го добавяме към сместа лъжица по лъжица, като след всяка лъжица разбъркваме добре, за да не останат бучици брашно.
Разтапяме кравето масло в купичка. Вземаме една от корите и с четка я намазваме отгоре с разтопеното краве масло. След това върху нея поставяме втора кора.
Със супена лъжица вземаме от плънката и я намазваме добре /като при мазането оставяме по 2 см от всички страни на кората ненамазани /.
Натрошаваме отгоре от сиренцето на око, като гледаме да е равно разпределено по листа. Навиваме внимателно двете кори на руло /както при тиквеника/.
След това поставяме в тавичка с готварска хартия за печене, която сме намазали предварително с част от кравето масло.
Вземаме отново една от корите и мажем с кравето масло. Върху нея поставяме втората кора и я мажем с плънката, поръсваме със сиренцето и навиваме.
Повтаряме всичко до свършването на корите за баница /моите дълги банички излязоха шест/. След като сме ги наредили в тавичката, отгоре ги намазваме обилно с кравето масълце.
Печем в предварително загрята фурна на 180°С. Като порозовеят леко отгоре, покриваме дългите банички като купешките с готварско фолио и печем до готовност около 40 - 50 минути.
Да Ви е сладко!
Коментари