Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички като купешките

Дълги банички като купешките

ДениславаДенислава
Новак
31737
Дълги банички като купешките2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусни дълги банички - почти като купешките, но не съвсем, защото са домашни"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в купа яйцата и ги разбиваме енергично на ръка с бъркалка. Киселото мляко трябва да е със стайна температура, добавяме към него бакпулвера и разбъркваме.

След това ги прибавяме постепенно в купата с яйчната смес, като непрестанно бъркаме сместа. Към нея прибавяме прясното мляко и олиото, разбъркваме ги.

Брашното пресяваме и го добавяме към сместа лъжица по лъжица, като след всяка лъжица разбъркваме добре, за да не останат бучици брашно.

Разтапяме кравето масло в купичка. Вземаме една от корите и с четка я намазваме отгоре с разтопеното краве масло. След това върху нея поставяме втора кора.

Със супена лъжица вземаме от плънката и я намазваме добре /като при мазането оставяме по 2 см от всички страни на кората ненамазани /.

Натрошаваме отгоре от сиренцето на око, като гледаме да е равно разпределено по листа. Навиваме внимателно двете кори на руло /както при тиквеника/.

След това поставяме в тавичка с готварска хартия за печене, която сме намазали предварително с част от кравето масло.

Вземаме отново една от корите и мажем с кравето масло. Върху нея поставяме втората кора и я мажем с плънката, поръсваме със сиренцето и навиваме.

Повтаряме всичко до свършването на корите за баница /моите дълги банички излязоха шест/. След като сме ги наредили в тавичката, отгоре ги намазваме обилно с кравето масълце.

Печем в предварително загрята фурна на 180°С. Като порозовеят леко отгоре, покриваме дългите банички като купешките с готварско фолио и печем до готовност около 40 - 50 минути.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата, най-вкусните банички, които сме правили на домашно, уникални!!!!
16.02.2022 14:28