Свинско филе с гъбен сос на тиган

29/12/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско филе се поръсва със сол, черен пипер, риган и олио. Оставя се за 1 час да поеме аромата на подправките и печем на загрят грил тиган да готовност.

Охладеното месо се нарязва на филии, дебели по 1 -1. 5 см.

В тиган се загрява масло и олио, сипва се две лъжици брашно и бъркаме до златисто.

Налива се прясно мляко и половина бульон или вода, разбърква се с тел на каша и оставяме на тих огън да заври.

Ако е гъсто се разрежда с още вода или бульон. Овкусете със сол на вкус, 2 с.л. лимонов сок и се разбърква.

Прибавят се консервирани гъби и месото, готви се за кратко и готово.

Сервираме порция поръсена с черен пипер и резен лимон.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар