Начин на приготвяне
Свинско филе се поръсва със сол, черен пипер, риган и олио. Оставя се за 1 час да поеме аромата на подправките и печем на загрят грил тиган да готовност.
Охладеното месо се нарязва на филии, дебели по 1 -1. 5 см.
В тиган се загрява масло и олио, сипва се две лъжици брашно и бъркаме до златисто.
Налива се прясно мляко и половина бульон или вода, разбърква се с тел на каша и оставяме на тих огън да заври.
Ако е гъсто се разрежда с още вода или бульон. Овкусете със сол на вкус, 2 с.л. лимонов сок и се разбърква.
Прибавят се консервирани гъби и месото, готви се за кратко и готово.
Сервираме порция поръсена с черен пипер и резен лимон.