Кисело зеле в гювеч

03/01/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак641
"Защо ви е да имате гювеч, ако в него не приготвяте кисело зеле, питаме се "
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо240 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 136
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребра - 500 кг
  • свински кожички - 300 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • мас - 5 с.л.
  • червен пипер - 4 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свински ребра на парчета, а приготвените свинска кожа на лентички. Почистваме зелето от твърдите части на кочана и го нарязваме на тънки ивици, изстискваме го. В глинен гювеч или дълбока тава разстиламе част от зелето и поръсваме с червен пипер.

Върху него нареждаме парчетата месо и кожите, които ръсим с червен и черен пипер. Всичко покриваме с останалото зеле и заливаме с разтопената мазнина и 2 чаши във фурната на 150 градуса.

След това разбъркваме горния пласт и добавяме малко вода, ако има нужда. Печенето продължава без капак при 180 градуса до пълна готовност, като 1-2 пъти разбъркваме ястието отгоре. Печеното свинско поднасяме със зелето. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар