Кисело зеле в гювеч

03/01/2019
"Защо ви е да имате гювеч, ако в него не приготвяте кисело зеле, питаме се "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 706
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребра - 500 кг
  • свински кожички - 300 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • мас - 5 с.л.
  • червен пипер - 4 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свински ребра на парчета, а приготвените свинска кожа на лентички. Почистваме зелето от твърдите части на кочана и го нарязваме на тънки ивици, изстискваме го. В глинен гювеч или дълбока тава разстиламе част от зелето и поръсваме с червен пипер.

Върху него нареждаме парчетата месо и кожите, които ръсим с червен и черен пипер. Всичко покриваме с останалото зеле и заливаме с разтопената мазнина и 2 чаши във фурната на 150 градуса.

След това разбъркваме горния пласт и добавяме малко вода, ако има нужда. Печенето продължава без капак при 180 градуса до пълна готовност, като 1-2 пъти разбъркваме ястието отгоре. Печеното свинско поднасяме със зелето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар