Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Чорба от леща по словашки

Чорба от леща по словашки

Чорба от леща по словашки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • леща - 200 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - ¼ връзка
  • кренвирши - 3 бр.
  • мас - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете лещата до полуомекване, добавете нарязаните на кубчета, измити и обелени, картофи и моркови, продължете да варите.

Запържете в маста брашното, прибавете наситнените лук и скилидки чесън, сипете топла вода, поръсете с червения пипер и солта, бъркайте, докато запръжката се сгъсти и я излейте във врящата чорба.

Когато запръжката се разтвори добре в чорбата. Поръсете готовата супа от леща със ситно нарязания магданоз, прибавете кръгчета от кренвиршите, оставете да кипне и свалете от огъня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: