Палачинки с мляко и масло

13/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо207
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

    * мерки и количества

    Начин на приготвяне

    От млякото, смесено с водата, двата жълтъка, брашното и солта се приготвя рядко тесто за палачинки.

    Непосредствено преди пърженето се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци.

    Слага се малко от мазнината в малък тиган( колкото да се намаже дъното му) и се загрява силно. Тогава се сипва един черпак от тестото.

    След изпържването на палачинката от едната страна, тя се обръща, като се подхваща отдолу с широк нож, и се изпържва и от другата страна.

    Изпържените палачинки се нареждат една над друга, като помежду им се поръсват по няколко капки от разтопеното краве масло.

    Поднасят се веднага с мед или пълнеж по избор.

    Рейтинг

    5 1
    4 0
    3 0
    2 0
    1 0
    Дай твоята оценка:

    Коментари

    Изпрати

    Бъди първият, който ще напише коментар