Запеканка с говеждо месо

11/02/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене100 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото до омекване заедно с настърганите лук (1 глава), моркови и магданозени корени, начупения дафинов лист, зърната черен пипер и солта.

Към запърженото в маслото брашно добавете бульона и сметаната и когато сместа кипне, я свалете от огъня.

В получения сос прибавете жълтъците, овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

В намаслена тава подредете нарязаното на филии говеждо месо, сипете отгоре изпържения лук (2 глави), доматеното пюре, залейте със соса, поръсете с настъргания кашкавал и печете в загрята фурна, докато запеканката получи розова коричка. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар