Запеканка с говеждо месо

Запеканка с говеждо месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 800 г
  • доматено пюре - 100 мл гъсто
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 3 глави кромид
  • магданоз - 2 бр. корени
  • кашкавал - 100 г настърган
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • За соса
  • бульон - 200 мл месен
  • яйца - 3 бр. жълтъци, сурови
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 200 г
  • масло - 20 г краве
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото до омекване заедно с настърганите лук (1 глава), моркови и магданозени корени, начупения дафинов лист, зърната черен пипер и солта.

Към запърженото в маслото брашно добавете бульона и сметаната и когато сместа кипне, я свалете от огъня.

В получения сос прибавете жълтъците, овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

В намаслена тава подредете нарязаното на филии говеждо месо, сипете отгоре изпържения лук (2 глави), доматеното пюре, залейте със соса, поръсете с настъргания кашкавал и печете в загрята фурна, докато запеканката получи розова коричка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: